Bine ati venit pe site-ul Proiectului "Students Actively Learning Entrepreneurial Skillsl"!
Despre proiect
Home Despre proiect Echipele de proiect Mobilităţi Activităţi Schimburi culturale Diseminare Contact
 
 
 

Practice at school
 

 
     
 
 • Call 2020, Round 1, KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices
  KA229 - School Exchange Partnerships
  Form ID: KA229-0ABDDA6C Deadline (Brussels Time) 2020-04-23 12:00:00
  EN
 
     
 
 • Durata:24 luni 1.09.2020-31.08.2022
  Coordonator: Belgia - E10027121 GO! De Handelsschool Aalst Belgium
  Parteneri: Turcia, Bulgaria, Cehia și Romania
 
     
 
 • Școli participante:

 • E10204884 Profesionalna Gimnaziya po Transport Bulgaria
  E10107095 PrimMat - Soukroma stredni skola podnikatelska, s.r.o. Czech Republic
  E10117858 Liceul Teoretic "Bogdan Voda" Romania
  E10158643 Kadinhani Zeki Altindag Anadolu Lisesi Turkey

 
     
 
 • Parteneriatul nostru, format din cinci țări complet diferite și indepărtate, a fost creat din dorința tuturor școlilor implicat pentru a contribui mai mult la dezvoltarea personală și profesională a studenților, pentru a-și dezvolta criticii și idei creative și pentru a sprijini antreprenoriatul pentru a servi.
  Intr-un secol in care creativitatea, inovația, gandirea critică și competențele digitale sunt cheia succesului in următorii ani, credem că este misiunea noastră să ghidăm și să sprijinim studenții in dobandirea lor.
  Școlile noastre fac deja eforturi pentru a incuraja invățarea antreprenorială și pană acum s-au incercat conectarea studenților la afaceri din viața reală pentru a le facilita ințelegerea lumii afacerilor.
  Două școli din proiect au un profil profesional - BE și BG, iar trei dintre ele au un profil de educație generală.

  Aceasta face ca experiența Erasmus + să fie mai semnificativă, oferind diferite abordări ale antreprenoriatului. Vom primi un ideea economiilor și nevoilor locale, iar studenții noștri vor colabora pentru a satisface aceste nevoi. Datorită acestei inițiative, ne adresăm unui grup țintă de 500 de studenți la varsta de 15-18 ani, incluzand atat băieți, cat și fete, 30% din medii dificile, familii cu venituri mici sau familii fragmentate. De asemenea, este de remarcat faptul că studenții de la RO școala are foarte puține oportunități de a explora lumea datorită oportunităților socio-economice, care sunt și ele din punct de vedere geografic destul de interior din restul Europei.

  Am planificat 5 schimburi de experiență pentru studenții participanți in acest proiect:
  1. C1 - Economia Bulgariei și incepătorii in agricultură
  2. C2 - Economia romanească și inițiativele IT
  3. C3 - Economie și inițiative Czheck pentru intreprinderile mici
  4. C4 - Incepătorii din economia Turciei și industria frumuseții
  5. C5 - Introducere in economia Belgiei și activități in aer liber și activități sportive

 
     
 
 • Scopul general al proiectului este de a facilita cooperarea prin schimbul de idei, opinii și perspective ale tinerilor din diferite țări europene și prin generarea de idei de afaceri relevante pentru economiile locale.
 
     
 
 • Obiective speciale:
  1. Să permită participanților să intalnească noi culturi și să iși dezvolte competența interculturală
  2. Să dezvolte mentalitatea antreprenorială a studenților, oferind astfel contextul dezvoltării ideilor de joint-venture imbunătățirea tranziției către lumea afacerilor
  3. Pentru a facilita dezvoltarea profesională a studenților, gandirea critică și analitică, comunicarea, creativitatea etc. Imbunătățim abilitățile ușoare, imbunătățind astfel tranziția acestora către lumea muncii
  4. Pentru a spori increderea in sine a elevilor in contexte străine și abilități lingvistice
  5. Imbunătățirea dimensiunii europene a școlii prin cooperarea cu alte școli și transferul de bune practici
 
     
 
 • Activitățile trebuie să contribuie pas cu pas la atingerea obiectivelor stabilite. Din acest motiv, intenționăm să planificăm 5 principale activități, C1-C5, inainte de activitățile pregătitoare și să urmeze activitățile de diseminare care urmăresc creșterea impactul activităților proiectului și transferul acestora către ceilalți factori interesați.
  Inainte de schimburi, vom selecta participanții la inceputul proiectului. Odată ce grupurile de mobilitate sunt
  create, toate școlile vor organiza module pregătitoare cu participanții la proiect - Formare antreprenorială
  modul, limbă, modul Cultură și modul practic.
  Studiul de afaceri pentru modulul antreprenor / Formarea antreprenorului va fi organizată de profesori și va dura cel puțin unul minut. Elevii sunt rugați să cerceteze și să pregătească prezentări despre contextul economic al districtelor lor, să identifice și să discute idei inițiale de succes in domeniul lor și să identifice abilitățile și competențele de bază.
  Schimburi
  Fiecare schimbare va fi construită pe un model similar, acoperind aspecte teoretice și practice și lucrări de colaborare planurile de lucru ale studenților, care sunt apoi evaluate și negociate de experții locali din grupurile multiculturale.
  120 de studenți cu varsta cuprinsă intre 15-18 ani vor participa direct la schimburi in calitate de participanți și studenți gazdă. De la fiecare țară vor fi 6 studenți care să participe la fiecare schimb, adică 24 de studenți in total. De asemenea, vor participa la pregătirea schimburilor găzduite de școala lor.
  - profesori - In plus față de 30 de profesori care joacă un rol cheie in implementare, diseminare, evaluare și proiect coordonare, vor exista și alți profesori care vor participa la pregătirea participanților și la amenajarea aranjamente practice pentru activități locale (aproximativ 20).
  Proiectul nostru va afecta școala la diferite niveluri:
  - dezvoltarea resurselor umane - elevii iși vor dezvolta creativitatea, gandirea critică, comunicarea și aptitudini organizatorice.
  - dezvoltarea parteneriatelor cu intreprinderile locale. Parteneriatele pentru schimburi vor consolida cooperarea dintre școli și afaceri.
  - Dezvoltarea unei baze materiale cu broșuri și foi de lucru care vor fi utilizate pentru a imbunătăți antreprenoriatul studenților abilități in viitor.